Overwinning Valentijn Lauwers te Heverlee - Leuven

Heverlee overwinning_Valentijn_Lauwers_4_640x357
Vandaag gaan 155 renners van start in Heverlee. Dat is een wedstrijd die meetelt voor Juwelier Wim Ruelens Classics waarin na 6 wedstrijden Sam Van De Mieroop op een 3e plaats en Kenny Willems op een 6e plaats staat.

De wedstrijd vandaag wordt vooral bepaald door de stijle aankomststrook in de bekende Pakenstraat en voor de rest glooiende omloop met heel wat bochtwerk.
De eerste ronden rijdt een kopgroep van 5 renners weg met daarbij onze goed geklasseerde Kenny Willems. Ondanks het voortreffelijk afstoppingswerk van de 5 andere ploegmaten, wordt deze vlucht teniet gedaan. Direct nadien is het wel prijs. 19 renners zonderen zich af en eerstjaars Dieter Stuyck samen met Valentijn Lauwers vertegenwoordigen SVK. De voorsprong stijgt al snel boven de minuut en, "de winnaar zit vooraan".

In de laatste ronden wordt er nog serieus gekoerst waardoor nog 12 renners overschieten in de kopgroep. De sprint bergop wordt van ver ingezet en Valentijn kan vanuit een ideale positie iedereen al bij al gemakkelijk remonteren en rijdt, na de 2e plaats eerder deze week in Retie, naar zijn eerste overwinning van het seizoen.
Dieter werd met krampen 11e na een knappe wedstrijd.

Vandaag maakte Steeds Vooraan zijn naam weer helemaal waar! Hopelijk is dit de aanzet tot een mooie bloemenreeks.

Heverlee15-04-2012.pdf 

Tweede plaats in Retie voor Valentijn Lauwers

389698 404647842881254_100000081254643_1646156_2009274492_n_copy
In Retie gingen 131 renners van start voor 120km koers op een nat wegdek. SVK was vertegenwoordigt met 5 renners. Door de talloze premies lag het aanvangstempo heel hoog waardoor alle ontsnappingspogingen in de kiem gesmoord werden. Met nog 11 van de 20 ronden te gaan ontstaat een kopgroep van 7 renners met daarbij Valentijn voor SVK.

De voorsprong lijk al snel geruststellend, maar wanneer een achtervolgende groep met nog 35km te gaan snel nadert, gaat Valentijn er met Frederik Frison van Ovyta vandoor. Ze nemen een mooie voorsprong en gaan samen naar de eindmeet. Daar komt Valentijn enkele centimeters te kort om met bloemen huiswaarts te keren. Tom De Feyter weet nog een 19e plaats te bemachtigen en Nick De Landtsheer sluit de top-30 af.

Na de tweede plaats van Nico Thys in Oud-Heverlee klimt vandaag weer een SVK'er op het podium. Hopelijk volgende keer een stapje hoger!

Retie09-04-2012.pdf 

Interclub Nieuwelingen

Vandaag was voor de nieuwelingen van onze club hun eerste IC van het jaar. We werden in Borlo met zes renners verwacht. De volgende gasten waren geselecteerd. Onze 2 speerpunten Alfdan en Peter, outsiders Sven en Bodhy en tenslotte Sem en Robin vooral om ervaring op te doen. Zoals afgesproken waren onze renners er om 11.00 uur om na een korte briefing zich klaar te maken om te vertrekken rond 13.00 uur voor 66 km . Het zou een zware koers worden omdat de grote ronde van 24 km constant op en af ging en de wind ook een grote rol zou spelen, de dan nog 4 plaatselijke ronden (elk 10,5 km ) zouden ook niet van de poes zijn.

Na de verzet controle waren ze op van de zenuwen dan toch vertrokken. Na 2 km kregen we jammer genoeg te horen dat Sem de rol al moest lossen, met wagen nummer 13 hadden we toch een redelijk overzicht over de wedstrijd en waren we getuigen van de weerbaarheid die Sem toonde. Maar zo alleen tegen de wind is hard. Het ging snel want ook Robin en Bodhy moetsen lossen. Ook deze 2 lieten karakter zien en gaven zich niet zomaar gewonnen. Bodhy had 2 maal ketting problemen. Als we de grote ronde iets over halverwege waren moest spijtig genoeg ook Peter lossen die later zelf toegaf geen al te beste dag te hebben. Dit is natuurlijk menselijk alleen het moment was wat ongelukkig. Juist voor het ingaan van de plaatselijke ronden zagen we Sven steeds dichter komen bij onze wagen. Dit was natuurlijk geen goed teken maar na een paar aansporingen van Stef de mechanieker en mezelf reed Sven in zijn gekende stijl toch terug naar het pak, toen hij echter op 10 meter zat draaiden ze vol de wind in en brak de veer.

Nog 1 man in koers. Voor zover wij hadden kunnen volgen reed Alfdan zoals onze club naam luid STEEDS goed VOORAAN. Er waren verschillende valpartijen maar telkens werd Alfdan ervan gespaard. Tot de laatste halve ronde er weer een massale valpartij was en nu sloeg het noodlot wel toe en stak hij erbij.  2 man weg, een groep van een man of 15 erachter op 20 sec en daar achter 2 man, onze Alfdan met een andere renner de rest van het pak zat er vlak achter toen de andere renner lek reed en Alfdan alleen kwam te zitten. De  tweede groep kwam erbij en buiten de 2 vluchters kwam het grootste deel van de achtervolgers terug samen. Dan maar spurten voor de derde plaats. Normaal is dit een kolfje naar de hand van Alfdan maar na zo'n inspanning had ik er toch geen goed oog in. Alfdan deed het toch en werd knap ZESDE. Een zeer puike prestatie van Alfdan. Toch ben ik zeer tevreden over de prestatie van ELKE renner die vandaag de kleuren van de club verdedigd heeft. Ze lieten de kopjes niet hangen en reden voor wat ze waard waren. En daarvoor een dikke merci en proficiat voor elke renner. Pak die ervaring mee en probeer beter te doen op de volgende IC.
Patje de Ploegleider.

Update Energiewachttour

De valpartij van Annelies heeft niet teveel lichamelijke schade opgelevert, buiten wat blauwe plekken en stramme spieren. Niet echt ideaal als er op dag 4 een rit van 70 km en een ploegentijdrit van 25 km op het programma staat.
Annelies vertrekt vol goede moed aan de rit van 70 km maar voelt al snel dat het niet echt goed draait, er wordt weer hard gereden tussen de Friese velden en de wind is ook weer van de partij. Desondanks weet Annelies zich goed te handhaven en eindigt op een 51ste plaats.

Later op de dag volgt de ploegentijdrit over een afstand van 25 km, de belgische nationale ploeg gaat van start om 17u met 4 rensters.
Het is een kwestie van een juist tempo te zoeken aangezien dat ze met alle 4 de rensters de finish moeten halen. De belgische ploeg eindigt op een 13de plaats van de 26 ploegen. Het mag gezegd worden Annelies is die avond steendood. Door de gematigde tijd, verliest Annelies 3 plaatsen in het algemene klassement. Ze staat voorlopig op een 44ste plaats.

Zondag 8 april laatste dag in de Energiewachttour. Deze rit is tevens de langste uit deze ritten wedstrijd met maar liefst 134 km. De wedstrijd wordt ook nu weer hard gemaakt door de top ploegen, de snelheid en de wind.
Ook al was Annelies de dag ervoor nog steendood, daar is tijdens deze rit weinig van te merken. Ze eindigt dan ook op een mooie 29ste plaats, haar beste resultaat tijdens deze wedstrijd. Tijd maakt ze hierdoor niet meer goed en behoudt dus haar 44ste plaats in de algemene ranking.

We willen Annelies van harte feliciteren met de geleverde prestaties

3de dag Energiewachttour

Wat ging het er vandaag weer hard aan toe in de Energiewachttour. Het peleton werd ook vandaag weer voortdurend op het kantje getrokken, het tempo lag zo hoog dat ontsnappingen geen kans op slagen hadden.
De wedstrijd zou uitdraaien op een massaspurt, Annelies probeerde de laatste 5 km van voor in het peleton te raken om de spurt aan te trekken voor haar gelegenheidsploegmaat Evelyn Arys. Annelies raakte echter een beton blok en maakte een serieuze tuimelperte. Ze gaf de moed niet op en kwam net op tijd opnieuw aansluiten in het peleton, om zich nog naar een 41ste plaatst te spurten. Hierdoor schijft ze ook weer op in het algemene klassement naar plaats 41 van de 128 rensters die nog in wedstrijd zijn.

We wensen haar alvast veel succes voor de volgende etappes!

Meer artikelen...

Pagina 15 van 19

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud