3de plaats Annelies Dom

Annelies Dom is zaterdag 30 juni 3de gewonnen in de wedstrijd te Steenokkerzeel.
71 dames kwamen aan de start van de wedstrijd, die over 82,5 km verreden zou worden.
Van in de eerste ronde wordt onder leiding van topsport en verschillende demarrages het tempo de hoogte in gejaagd.
Niet alleen het tempo maakt deze wedstrijd bijzonder lastig ook de felle wind zorgt al van in de eerste rondes voor slachtoffers.

Bij het ingaan van de 6de ronde kiest Annelies het hazenpad zij krijgt gezelschap van Anne Arnouts van het Kleo ladies team.
De verstandhouding is optimaal en de 2 bouwen beetje bij beetje hun voorsprong uit. Het peleton komt na komt na 2 ronden tot op 100 meter van het leidersduo. Annelies ziet hen komen en duwt nog eens extra op de trappers.
De jagers van het peleton kraken en Annelies en Anne bouwen een maximale voorsprong uit van 54 seconden.

Door de vele demarrages achter hen in het peleton slinkt hun voorsprong als sneeuw voor de zon.
Op 5 ronden van het einde worden zij gegrepen. Annelies neemt de tijd om 2 ronden te recuperen in het peleton. Op 3 ronden van het einde kiest zij opnieuw het hazenpad in het gezelschap van Else Belmans van Topsport Vlaanderen. Een halve ronde later krijgen zij het gezelschap van een buitenlandse renster namelijk Hogan Joanne. De 3 moeten blijven rijden om uit de greep van het steeds jagende peleton te blijven.

Voor Annelies begint het vele aanvalswerk zijn tol te eisen. De 3 gaan met een kleine voorsprong de laatste ronde in en de wedstrijd zal onder hen beslecht worden. Else Belmans wint deze spurt voor Joanne Hogan en Annelies. 5 seconden later wint Kelly Druyts de peleton spurt voor de 4de plaats.

Annelies was dan wel de sterkste in koers, maar het is niet altijd de sterkste die wint.

Proficiat met deze pracht prestatie!

Pia geselecteerd voor wereldbeker wedstrijd

Onze Finse gastrenster Pia Pensari is door de Finse bond geselecteerd voor de Wereldbeker wedstrijd van 18 augustus in Zweden. Wij wensen haar alvast veel succes

Raboster Zeeuwsche Eilanden 14-16 juni

Elk jaar wordt de Raboster Zeeuwsche Eilanden Tour georganiseerd, Een UCI rittenwedstrijd voor dames Elite.
Na een eerste deelname vorige jaar stond ook dit jaar Steeds Vooraan aan de start van deze internationel wedstrijd

De eerste rit is steenvast een tijdrit, de tijdrit werd beslecht over een afstand van 5 km in en rond Middelburg. Niet minder dan 145 rensters gingen van start
Door de aanwezigheid van enkele tijdrit specialisten werden er scherpe tijden neer gezet. Maar onze vrouwelijke steeds vooraaners gingen deze strijd moedig aan.
Annelies reed een knappe tijd van 6:45 en eindigde hiermee op de 47ste plaats, zij moest slechts 27 seconden prijs geven op de winnares van de dag, de Nederlandse Iris Slappendel.
Elke en Sanne waren aan elkaar gewaagd een eindigden op de 110de en 113de plaats op 49 seconden.
Adeline reed een 136ste tijd en larisa sloot de klassering af met een 145ste plaats

Vrijdag 15 juni stond er een rit in lijn op het programma. Deze rit liep van Middelburg naar Vlissingen over een afstand van 105km.
Er werd meteen tempo gemaakt door het rabobank team om de gele trui van Iris Van Slappendel te verdedigen. Het eerste wedstrijd uur werd een gemiddelde gehaald van 43km/u. Het was dus noodzakelijk om attent vooraan te koersen.
Door het voortdurende hoge temp hadden de weinige ontsnappingen weinig kans, tot op 30 km van de finish Amy Cure solo in de aanval trekt. Het peleton zal bij het binnen rijden van Vlissingen spurten voor de 2de plaats. Annelies kan zich na een vermoeiende rit nog naar een mooie 30ste plaats spurten, onze andere steeds vooraaners Elke, Sanne, en Adeline komen met verschillende kleinere peletonnetjes over de finish. Annelies schuift door haar 30ste plaats op naar een 39 ste plaats in het klassement. Larisa heeft de strijd moeten staken, maar toch een knappe prestatie van deze eerste jaars.

Dag 3 van deze internationale rittenwedstrijd. Niet de afstanden of het aantal koersdagen maken deze rittenwedstrijd zo zwaar, maar vooral de aanwezigheid van de sterke wind in Zeeland.
Vandaag staat de langste rit op het programma met maar liefst 131 km, deze rit gaat over de afsluitdek van de oosterschelde en de zeelandbrug.
het is ook nu weer belangrijk om heel de dag voorin te koersen. De wedstrijd wordt echter ontsiert door een massale valpartij, waar bij Sanne zelfs afgevoerd moest worden naar ziekenhuis, achter bleek dat zij er enkel met schaafwonden van af is gekomen. De wedstrijd jury beslist om de wedstrijd te neutraliseren en iedereen de kans te geven om terug te komen.
Ook vandaag wordt er verschikkelijk hard gereden, de verschillende aanvalspogingen worden onmiddelijke terug in de kiem gesmoord, door het peleton.
Het draait uit op een massaspurt, die met overmacht gewonnen wordt door Kirsten Wild. Door deze overwinning en bijhorende bonificaties is zij eindwinnares van deze raboster tour met 3 sec voorsprong op Amy Cure.
Annelies weet nog een knappe 26ste plaats te bemachtigen, een door deze plaats schijft zij op naar de 29ste plaats in de algemene ranking. Zij is tevens 5de belgische. Onze andere steeds vooraaners Elke, Sanne en Adeline hebben door pech of grote achterstond de strijd moeten staken.

Alvast bedankt en proficiat voor de geleverde prestaties

Knalprestatie Nieuwelingen te Muizen!

Op 27-05-2012 hebben Alfdan de Decker en Peter Bulcke voor een prestatie gezorgd waar eerder de beloften en junioren in geslaagd waren.

Ze zijn net als deze categorieën in dezelfde koers op 1 en 2 geëindigd. Namelijk een eerste plaats voor Peter en een tweede voor Alfdan.

Een dikke proficiat is hier zeker op zijn plaats!!! 

Overwinning Verbeke Benny

IMG 0285
Op 20/05/2012 hadden de junioren een gezamelijke wedstrijd in Borsbeek. Omdat er maar 31 vertrekkers aan de start stonden waren wij met onze 10 renners in overwicht. Reeds in de eerste ronde probeerde Wannes weg te geraken doch dit had echter geen succes. In de tweede ronde van de 14 kreeg een groep van 8 renners wel vrijgeleide. In deze groep 4 renners van Steeds Vooraan. Namelijk Brent, Toon, Pauwel en plaatselijke renner Benny. Deze groep draaide perfect rond, waardoor ze al vlug een voorsprong van een minuut bijeen fietste. Op 2 ronde van het einde was de achterstand echter zo groot dat het peleton uit koers werd genomen. Op ongeveer 2,5 km van het einde probeerde Brent nog weg te geraken. Ze kwamen echter terug en in de laatste 500m trok Brent dan de spurt maar aan voor Benny die dit prachtig afronde met een overwinning als gevolg en een welverdiende tweede plaats voor Pauwel. Brent werd nog zesde en Toon zevende. Dit was een knap staaltje van teamspirit! 

Meer artikelen...

Pagina 13 van 19

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud