4 Daagse Kontich dag 3

Op dag 3 stonden 2 ritten gepland. In de voormiddag een ploegentijrit over 22km en in de namiddag een rit in lijn van 119,9km.
Stijn had al aangegeven dat hij waarschijnlijk zou moeten lossen. We hebben dan beslist van niet echt voor het klassement te gaan maar er voor te zorgen dat iedereen binnen kwam en we in de namiddag fatsoenlijk een koers zouden kunnen rijden.
Al redelijk snel zag ik dat Stijn het moeilijk had en ik heb dan ook onmiddelijk beslist dat hij niet meer over moest nemen en dat de rest hem mee moest nemen. Met vier ronddraaien ging perfect en Stijn kon mooi volgen. Jason was wel beresterk want ik heb toch een keer of 3 moeten zeggen dat hij wat moest inhouden. Bij het verlaten van Reet en het indraaien voor de brug sloeg het noodlot toe, valpartij met 3 man. Jason en Brent konden door Benny en Stijn pikten aan. Direct heb ik geroepen dat ze met 4 moesten verder rijden. Pauwel heb ik aangemaand om gewoon zijn eigen tempo te rijden hij altijd optijd binnen kopmen want het was nog maar een km of 4. Tegen de tijd dat we terug bij de andere waren moest ook Stijn afhaken, hetzelfde heb ik tegen Stijn gezegd, Pauwel is nog tot bij stijn geraakt en ze zijn dan samen binnen gereden. Tegen Brent, Jason en Benny heb ik gezegd van er vol voor te gaan. Buiten de val hebben ze een schitterende tijrit gereden. 22st tijd.Nu was de masseur wel optijd dus konden ze genieten van een professionele massage.

Voor de namiddagrit stonden er nog 145 renners aan de start, vele waren gehavend uit de ploegentijdrit gekomen. Opnieuw werd er snel gereden en vrijwel alles werd onder controle gehouden door de gele trui. Uiteindelijk is er toch nog een kleine groep weggeraakt. Al onze renners zaten mooi in het peleton die voor hun plaatsen gingen spurten. Resultaat: Benny  18de, Brent 39ste, Jason 47ste, Stijn 74ste en Pauwel 81ste.

4 Daagse van Kontich rit 1 en 2

Op 06-07-2012 was het weer zo ver. De start van de vierdaagse zou om 18h gegeven worden. Onze eerste renner die van start moest gaan voor deze tijdrit van 8,1km was Brent. Hij reed voor zijn doen een degelijke tijdrit met een tijd van 11min 45sec.
29 min later was het de beurt aan Pauwel die meteen een sterke tijd zette namelijk 11min 24 sec. Derde renner was dan Benny die zijn goede vorm bevestigde door 11min 14sec te rijden. Jason starte nog 29 minuten later en reed ook een sterke tijd: 11min 17sec. Moesten enkel Thomas en Stijn nog starten, Stijn reed 11min 56sec en Thomas klokte af op 11min 36sec na een zeer regelmatige tijdrit zonder enig echt verval.
Ondertussen kregen we onze eerste tegenslag, de masseur belde af door mechaniche problemen kon hij er niet geraken. Gelukkig hebben Sonja (moeder van Jason) en ikzelf een cursus sportmassage gevolgd, zodat we dit nog konden oplossen. Sonja heeft wel de meeste renners onderhanden genomen maar ze werden toch allemaal gemasseerd.

Zaterdagmorgend werden onze renners tegen 9 uur verwacht voor hun maaltijd. Nadien kregen ze een kleine briefing en konden ze zich opmaken voor een rit in lijn van 132,8 km.

561418 394794083912454_708231016_n_500x399
 Nog voor het ingaan van de plaatselijke ronde kreeg Benny af te rekenen met 2 kapotte spaken in zijn voorwiel waardoor hij achterop geraakte en met alle moeite van de wereld maar niet terug in het peleton geraakte, Thomas was ondertussen ook terug geslagen en samen hebben ze de ziel uit hun lijf gereden om terug te keren. Juist bij het ingaan van de plaatselijke ronden hadden we de hulp van een agent die er voor zorgde dat de renners verkeerd reden en zo werd de wedstrijd geneutraliseerd en konden zowel Thomas als Benny hun plaats terug innemen in de groep.

Toen iedereen stil stond begon het ongelooflijk hard te regenen en Zo geraakte Thomas onderkoeld waardoor hij de strijd moest staken. Er werd best nog stevig gereden en het peleton werd in 2 stukken getrokken. Brent kon zich handhaven in het eerste deel en spurte naar een mooie 41ste plaats, Jason zat op 1.56 in het tweede deel op een  114de plaats. Pauwel reed de laatste 7km nog lek een sleepte toch nog een 129ste plaats uit de brand op 2.43, Stijn en Benny reden samen als  137ste en 138ste overde meet op 3.58. 
Allen vlug naar het clublokaal waar wij weer de massage deden en ze nog een stevige maaltijd kregen. Hopen dat ze goed recupereren want morgen de ploegentijdrit. 

Overwinning Elke Bolangier te Bulskamp

Elke behaalde vandaag in Bulskamp haar eerste overwinning van het seizoen. Elke trok 4 ronden van het einde in de aanval en kreeg het gezelschap van 4 andere rensters.
Achterin het peleton zorgde de andere Steeds Vooraaners met onder meer Annelies, Larisa, Pia en Sanne voor het nodige afstop werk.

Elke mocht na 88 km spurten voor de zege, en ze maakte dit ook knap af. Met een 10 de plaats voor Annelies en een 15de plaats voor Larissa hadden we ook deze wedstrijd weer 3 rensters in de top 20.

Proficiat aan alle steeds vooraaners die hebben deelgenomen!

Sprinterke Online

Beste leden

Het nieuwe sprinterke staat online
Veel leesplezier

Dames Elite te Zwevegem

Zondag 1 juli. De dames van Steeds Vooraan Kontich trekken richting zwevegem voor een wedstrijd van 85 km.
Ook vandaag speelt de wind weer een belangrijke rol. Vandaag staan er 51 vertrekkers aan de start voor 23 ronden.
Van in de eerste ronde wordt het tempo hoog gehouden. Na 3 ronden vormt er zich een ontsnapping van 3 rensters: Lensy Debboudt, Sofie De Vuyst en Latoya Brulee. De 3 rijden goed rond en nemen al snel een voorsprong van maximaal 50 seconden op het peleton.

Het lijkt erop dat de wedstrijd gereden is maar dan komen de rensters van het Sengers Ladies Team in actie. Zij stellen alles in het werk om de kloof opnieuw te dichten, ook Annelies doet haar duit in het zakje om de kloof met de leiders te verkleinen.
In de buik van het peleton peddelen Elke, Adeline en Mariska mee.
De 3 koplopers worden voorbij half wedstrijd ingelopen en vanaf dan barst de wedstrijd volledig open. Mariska moet onder het helse tempo en de felle wind het peleton laten rijden.

De volgende demmarage is er één van Emma Silverside en Sylvia Debboudt. Het lijkt er even op dat het peleton laat begaan, maar op 8 ronden van het einde ontstaat er achtervolgende groep van 3 rensters. Achter deze 3 is het peleton in 2 stukken gescheurd, met in deze groep Elke en Annelies. De koplopers worden bijgehaald en er ontstaat een kopgroep van 13 rensters, ideaal om met deze weersomstandigheden rond te draaien.
De omvangrijke kopgroep neem al snel afstand van het peleton.

Bij het ingaan van de laatste ronde demarreert Marijn De Vries van AA-drink uit de kopgroep, zij houdt met een kleine voorsprong stand tot aan de finishlijn. Annelies en Elke spurten zich met een respectievelijke 9de en 10de plaats de top 10 binnen.
Adeline heeft bij het ingaan van de laatste ronde nog een aanvalspoging geplaatst vanuit het peleton, ook zij wist stand te houden en behaald nog een mooie 14de plaats.

Met 3 steeds vooraaners bij de eerste 15 mogen we van een geslaagde koers spreken.
Proficiat voor de mooie resultaten

Meer artikelen...

Pagina 12 van 19

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud