Winst voor jarige Nico Thys, ploegmaat Valentijn 3e

Jezelf bloemen cadeau doen op de dag van je verjaardag in je achtertuin zijn er niet veel gegeven. Voor de koers werd er nog om gelachen en het dan afwerken is grote klasse. 

8087 10151131732047700_234254108_n
Een kleine 50 renners stonden aan de start van de open koers in Brasschaat. Veel grote namen waaronder Guy Smet, Tom Vermeiren, Litouws kampioen Darius Dzervus en plaatselijk renner Jeroen Das die allen bewezen goed in vorm te zijn tekenden present.
Drie SVK'ers, Geoffrey, Nico en Valentijn lieten zich door al deze veelwinnaars niet uit hun lood slaan en trokken al van bij de start ten aanval. Met succes, want na de eerste ronde reden Valentijn en Nico vooruit samen met Jeroen Das die dit seizoen al goed was voor 7 overwinningen, maar toch geklopt werd door Kenny Willems in de sprint voor winst. Is het een voorteken?

Er werd goed rondgedraaid zodat de voorsprong al snel boven de minuut uitsteeg. Geoffrey had in het peloton de handen vol met het counteren van de tegenaanvallen, maar hij hield zijn werk voortreffelijk vol tot het einde om nog als 19e over de meet te bollen.

Vooraan ging het in sneltempo voort, de kasseistrook lag onze mannen duidelijk en hier liepen ze telkens veel tijd uit. Zo steeg de voorsprong tot boven de 3 minuten waardoor het nu zeker was dat de winnaar vooraan zat.

Met twee was het al bij al gemakkelijk om de concurrent schaakmat te zetten en na een steekspel de laatste ronde, kan Nico met een kleine bonus de laatste rechte lijn ingaan om met een bescheiden verschil te winnen. Valentijn wordt geklopt in de sprint voor de 2e plaats en krijgt de bronzen medaille.
Andermaal twee renners van het beloften en eliteteam van SVK op het podium. Het begint stilaan een (goede) gewoonte te worden..


Het SVK-team wenst Nico nog een gelukkige 23e verjaardag en een dikke proficiat met zijn eerste overwinning!

UitslagBrasschaat4augustus.pdf

Kenny Willems wint voor ploegmaat Sam Van De Mieroop

Overwinning Kenny_Willems_St-Kat-Waver_450x300

Kenny Willems wint zijn 2e wedstrijd van het jaar in thuishaven Sint-Katelijne-Waver na een sterke duorit met ploegmakker Sam tijdens een spannende laatste ronde.
Nadat SVK een ploegentijdrit reed om een kopgroep terug te halen waren het de twee bovenstaande renners die de schifting voerden zodat een koppelotonnetje met 4 SVK'ers ontstond.

Tijdens de laatste ronde kozen Kenny en Sam eieren voor hun geld en mede dankzij het afstoppingswerk van Dieter en Robby konden zij nipt vooruit blijven. Kenny won voor Sam en Dieter wist zich nog mooi als 4e te plaatsen terwijl Robby iets verder al juichend over de meet bolde.

Een ongezien ploegoverwicht omgezet in maximaal succes!

2e plaats in ploegentijdrit voor Beker van België

Vandaag behaalden onze beloften en elites de tweede plaats in de ploegentijdrit van Borlo tellende voor de Beker van België.
Daar deze prestatie springen ze van de 2e naar de 1e plaats in de tussenstand van de BVB.

TTT Borlo_350x263

Bart De Schutter, Dieter Stuyck, Geoffrey Geysels, Valentijn Lauwers, Tom De Feyter en Ken Smets waren de uitverkorenen voor de tijdrit. Ze lieten niets aan het toeval over en gingen, onder leiding van de ploegleiding, meermaals samen op pad met de tijdritfiets. Ook de 19km-lange omloop werd voordien verkend.

De opwarming was owv organisatorische redenen niet vlekkeloos verlopen zodat er toch wat twijfels waren voor de start. Na een moeizaam begin waarbij Tom meteen de rol leek te moeten lossen, keek de ploeg meteen tegen een tijdsachterstand op. Toch lieten onze jongens zich niet uit hun lood slaan en ze slaagden erin de boel terug goed te organiseren. Na de eerste ronde zetten Geoffrey en Ken zich op kant en boven alle verwachtingen in klokten ze met een 4e tussentijd. Iets te vroeg zaten ze dus nog met 4, maar het tempo leed er niet onder, integendeel. Ten opzichte van de andere ploegen konden ze nog versnellen om finaal als 2e over de finish te bollen.

Door dit resultaat staat SVK met 100 punten helemaal bovenaan de tussenstand van het ploegenklassement. De volgende wedstrijd wordt verreden daags na de ronde van Luik op zondag 22 juli te Beauraing. We sturen alvast onze beste ploeg naar deze zware wedstrijd!

Pia Fins Kampioene Scratch

Pia is gisteren 21 juli Fins Kampioene geworden in de scratch, zij behaalde tevens zilver in het ominium en de team sprint

4 Daagse Kontich dag 4

Op de laatste dag kregen onze renners nog voor de wedstrijd een massage en gingen ze rond half 1 van start voor de laatste rit van 113,6km met nog 133 renners. Bij deze waren er verschillende ontsnappingen die allemaal door de gele trui teniet gedaan werden en zo werd het een massasprint. In de laaste 4km waren er drie valpartijen waar verschillende van onze renners telkens achterzaten zodat ze op het laatste niet genoeg krachten meer hedden om een mooie uitslag te rijden. Jason en Benny hadden iets meer geluk wat dn ook resulteerde in een 11de plaats voor Jason en een 19de voor Benny. Pauwel, Brent en Stijn werden nog respectievelijk 66st, 76ste en 119de.
Naar mijn gevoel hebben ze op deze 4 dagen voortreffelijk werk geleverd en zeer goed gepresteerd. Vooral met dit aantal km en dit weer. Een puike prestatie waar ze de komende weken zeker de vruchten van zulen plukken. Thomas is ondertussen ook terug de oude en hem kennende zal die zeker bewijzen dat hij een waardig lid was van deze selectie en nog mooie prestaties leveren.

Ik ben fier dat ik van deze groep ploegleidr mocht zijn. Ik zou ook bij deze graag de ploeg bedanken die alles mee in goede banen geleid hebben in het clublokaal en aan de bevoorradingen. Bedankt Carine, Bart, Kris, Edith, Stef, Walter, Frank, Rudy, Caro, Daisy en Sonja. Het was een team dat goed samenwerkte. Bedankt!!!!!!! 

Meer artikelen...

Pagina 11 van 19

<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende > Einde >>

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud