2e plaats in ploegentijdrit voor Beker van België

Vandaag behaalden onze beloften en elites de tweede plaats in de ploegentijdrit van Borlo tellende voor de Beker van België.
Daar deze prestatie springen ze van de 2e naar de 1e plaats in de tussenstand van de BVB.

TTT Borlo_350x263

Bart De Schutter, Dieter Stuyck, Geoffrey Geysels, Valentijn Lauwers, Tom De Feyter en Ken Smets waren de uitverkorenen voor de tijdrit. Ze lieten niets aan het toeval over en gingen, onder leiding van de ploegleiding, meermaals samen op pad met de tijdritfiets. Ook de 19km-lange omloop werd voordien verkend.

De opwarming was owv organisatorische redenen niet vlekkeloos verlopen zodat er toch wat twijfels waren voor de start. Na een moeizaam begin waarbij Tom meteen de rol leek te moeten lossen, keek de ploeg meteen tegen een tijdsachterstand op. Toch lieten onze jongens zich niet uit hun lood slaan en ze slaagden erin de boel terug goed te organiseren. Na de eerste ronde zetten Geoffrey en Ken zich op kant en boven alle verwachtingen in klokten ze met een 4e tussentijd. Iets te vroeg zaten ze dus nog met 4, maar het tempo leed er niet onder, integendeel. Ten opzichte van de andere ploegen konden ze nog versnellen om finaal als 2e over de finish te bollen.

Door dit resultaat staat SVK met 100 punten helemaal bovenaan de tussenstand van het ploegenklassement. De volgende wedstrijd wordt verreden daags na de ronde van Luik op zondag 22 juli te Beauraing. We sturen alvast onze beste ploeg naar deze zware wedstrijd!

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud