4 Daagse Kontich dag 3

Op dag 3 stonden 2 ritten gepland. In de voormiddag een ploegentijrit over 22km en in de namiddag een rit in lijn van 119,9km.
Stijn had al aangegeven dat hij waarschijnlijk zou moeten lossen. We hebben dan beslist van niet echt voor het klassement te gaan maar er voor te zorgen dat iedereen binnen kwam en we in de namiddag fatsoenlijk een koers zouden kunnen rijden.
Al redelijk snel zag ik dat Stijn het moeilijk had en ik heb dan ook onmiddelijk beslist dat hij niet meer over moest nemen en dat de rest hem mee moest nemen. Met vier ronddraaien ging perfect en Stijn kon mooi volgen. Jason was wel beresterk want ik heb toch een keer of 3 moeten zeggen dat hij wat moest inhouden. Bij het verlaten van Reet en het indraaien voor de brug sloeg het noodlot toe, valpartij met 3 man. Jason en Brent konden door Benny en Stijn pikten aan. Direct heb ik geroepen dat ze met 4 moesten verder rijden. Pauwel heb ik aangemaand om gewoon zijn eigen tempo te rijden hij altijd optijd binnen kopmen want het was nog maar een km of 4. Tegen de tijd dat we terug bij de andere waren moest ook Stijn afhaken, hetzelfde heb ik tegen Stijn gezegd, Pauwel is nog tot bij stijn geraakt en ze zijn dan samen binnen gereden. Tegen Brent, Jason en Benny heb ik gezegd van er vol voor te gaan. Buiten de val hebben ze een schitterende tijrit gereden. 22st tijd.Nu was de masseur wel optijd dus konden ze genieten van een professionele massage.

Voor de namiddagrit stonden er nog 145 renners aan de start, vele waren gehavend uit de ploegentijdrit gekomen. Opnieuw werd er snel gereden en vrijwel alles werd onder controle gehouden door de gele trui. Uiteindelijk is er toch nog een kleine groep weggeraakt. Al onze renners zaten mooi in het peleton die voor hun plaatsen gingen spurten. Resultaat: Benny  18de, Brent 39ste, Jason 47ste, Stijn 74ste en Pauwel 81ste.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud