Dames Elite te Zwevegem

Zondag 1 juli. De dames van Steeds Vooraan Kontich trekken richting zwevegem voor een wedstrijd van 85 km.
Ook vandaag speelt de wind weer een belangrijke rol. Vandaag staan er 51 vertrekkers aan de start voor 23 ronden.
Van in de eerste ronde wordt het tempo hoog gehouden. Na 3 ronden vormt er zich een ontsnapping van 3 rensters: Lensy Debboudt, Sofie De Vuyst en Latoya Brulee. De 3 rijden goed rond en nemen al snel een voorsprong van maximaal 50 seconden op het peleton.

Het lijkt erop dat de wedstrijd gereden is maar dan komen de rensters van het Sengers Ladies Team in actie. Zij stellen alles in het werk om de kloof opnieuw te dichten, ook Annelies doet haar duit in het zakje om de kloof met de leiders te verkleinen.
In de buik van het peleton peddelen Elke, Adeline en Mariska mee.
De 3 koplopers worden voorbij half wedstrijd ingelopen en vanaf dan barst de wedstrijd volledig open. Mariska moet onder het helse tempo en de felle wind het peleton laten rijden.

De volgende demmarage is er één van Emma Silverside en Sylvia Debboudt. Het lijkt er even op dat het peleton laat begaan, maar op 8 ronden van het einde ontstaat er achtervolgende groep van 3 rensters. Achter deze 3 is het peleton in 2 stukken gescheurd, met in deze groep Elke en Annelies. De koplopers worden bijgehaald en er ontstaat een kopgroep van 13 rensters, ideaal om met deze weersomstandigheden rond te draaien.
De omvangrijke kopgroep neem al snel afstand van het peleton.

Bij het ingaan van de laatste ronde demarreert Marijn De Vries van AA-drink uit de kopgroep, zij houdt met een kleine voorsprong stand tot aan de finishlijn. Annelies en Elke spurten zich met een respectievelijke 9de en 10de plaats de top 10 binnen.
Adeline heeft bij het ingaan van de laatste ronde nog een aanvalspoging geplaatst vanuit het peleton, ook zij wist stand te houden en behaald nog een mooie 14de plaats.

Met 3 steeds vooraaners bij de eerste 15 mogen we van een geslaagde koers spreken.
Proficiat voor de mooie resultaten

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud