3de plaats Annelies Dom

Annelies Dom is zaterdag 30 juni 3de gewonnen in de wedstrijd te Steenokkerzeel.
71 dames kwamen aan de start van de wedstrijd, die over 82,5 km verreden zou worden.
Van in de eerste ronde wordt onder leiding van topsport en verschillende demarrages het tempo de hoogte in gejaagd.
Niet alleen het tempo maakt deze wedstrijd bijzonder lastig ook de felle wind zorgt al van in de eerste rondes voor slachtoffers.

Bij het ingaan van de 6de ronde kiest Annelies het hazenpad zij krijgt gezelschap van Anne Arnouts van het Kleo ladies team.
De verstandhouding is optimaal en de 2 bouwen beetje bij beetje hun voorsprong uit. Het peleton komt na komt na 2 ronden tot op 100 meter van het leidersduo. Annelies ziet hen komen en duwt nog eens extra op de trappers.
De jagers van het peleton kraken en Annelies en Anne bouwen een maximale voorsprong uit van 54 seconden.

Door de vele demarrages achter hen in het peleton slinkt hun voorsprong als sneeuw voor de zon.
Op 5 ronden van het einde worden zij gegrepen. Annelies neemt de tijd om 2 ronden te recuperen in het peleton. Op 3 ronden van het einde kiest zij opnieuw het hazenpad in het gezelschap van Else Belmans van Topsport Vlaanderen. Een halve ronde later krijgen zij het gezelschap van een buitenlandse renster namelijk Hogan Joanne. De 3 moeten blijven rijden om uit de greep van het steeds jagende peleton te blijven.

Voor Annelies begint het vele aanvalswerk zijn tol te eisen. De 3 gaan met een kleine voorsprong de laatste ronde in en de wedstrijd zal onder hen beslecht worden. Else Belmans wint deze spurt voor Joanne Hogan en Annelies. 5 seconden later wint Kelly Druyts de peleton spurt voor de 4de plaats.

Annelies was dan wel de sterkste in koers, maar het is niet altijd de sterkste die wint.

Proficiat met deze pracht prestatie!

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud