Raboster Zeeuwsche Eilanden 14-16 juni

Elk jaar wordt de Raboster Zeeuwsche Eilanden Tour georganiseerd, Een UCI rittenwedstrijd voor dames Elite.
Na een eerste deelname vorige jaar stond ook dit jaar Steeds Vooraan aan de start van deze internationel wedstrijd

De eerste rit is steenvast een tijdrit, de tijdrit werd beslecht over een afstand van 5 km in en rond Middelburg. Niet minder dan 145 rensters gingen van start
Door de aanwezigheid van enkele tijdrit specialisten werden er scherpe tijden neer gezet. Maar onze vrouwelijke steeds vooraaners gingen deze strijd moedig aan.
Annelies reed een knappe tijd van 6:45 en eindigde hiermee op de 47ste plaats, zij moest slechts 27 seconden prijs geven op de winnares van de dag, de Nederlandse Iris Slappendel.
Elke en Sanne waren aan elkaar gewaagd een eindigden op de 110de en 113de plaats op 49 seconden.
Adeline reed een 136ste tijd en larisa sloot de klassering af met een 145ste plaats

Vrijdag 15 juni stond er een rit in lijn op het programma. Deze rit liep van Middelburg naar Vlissingen over een afstand van 105km.
Er werd meteen tempo gemaakt door het rabobank team om de gele trui van Iris Van Slappendel te verdedigen. Het eerste wedstrijd uur werd een gemiddelde gehaald van 43km/u. Het was dus noodzakelijk om attent vooraan te koersen.
Door het voortdurende hoge temp hadden de weinige ontsnappingen weinig kans, tot op 30 km van de finish Amy Cure solo in de aanval trekt. Het peleton zal bij het binnen rijden van Vlissingen spurten voor de 2de plaats. Annelies kan zich na een vermoeiende rit nog naar een mooie 30ste plaats spurten, onze andere steeds vooraaners Elke, Sanne, en Adeline komen met verschillende kleinere peletonnetjes over de finish. Annelies schuift door haar 30ste plaats op naar een 39 ste plaats in het klassement. Larisa heeft de strijd moeten staken, maar toch een knappe prestatie van deze eerste jaars.

Dag 3 van deze internationale rittenwedstrijd. Niet de afstanden of het aantal koersdagen maken deze rittenwedstrijd zo zwaar, maar vooral de aanwezigheid van de sterke wind in Zeeland.
Vandaag staat de langste rit op het programma met maar liefst 131 km, deze rit gaat over de afsluitdek van de oosterschelde en de zeelandbrug.
het is ook nu weer belangrijk om heel de dag voorin te koersen. De wedstrijd wordt echter ontsiert door een massale valpartij, waar bij Sanne zelfs afgevoerd moest worden naar ziekenhuis, achter bleek dat zij er enkel met schaafwonden van af is gekomen. De wedstrijd jury beslist om de wedstrijd te neutraliseren en iedereen de kans te geven om terug te komen.
Ook vandaag wordt er verschikkelijk hard gereden, de verschillende aanvalspogingen worden onmiddelijke terug in de kiem gesmoord, door het peleton.
Het draait uit op een massaspurt, die met overmacht gewonnen wordt door Kirsten Wild. Door deze overwinning en bijhorende bonificaties is zij eindwinnares van deze raboster tour met 3 sec voorsprong op Amy Cure.
Annelies weet nog een knappe 26ste plaats te bemachtigen, een door deze plaats schijft zij op naar de 29ste plaats in de algemene ranking. Zij is tevens 5de belgische. Onze andere steeds vooraaners Elke, Sanne en Adeline hebben door pech of grote achterstond de strijd moeten staken.

Alvast bedankt en proficiat voor de geleverde prestaties

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud