Overwinning Kenny Willems in Kumtich - Tienen

474356 431227113561621_100000230081998_93207352_879301330_o_640x427

Nog geen week geleden spreidde Kenny zijn topvorm al eens tentoon en moest hij tevreden zijn met de 2e plaats. Vandaag stond er op de lastige omloop in Kumtich geen maat op en maakte hij het feilloos af in een sprint met 4. 

Weer heel wat rood/wit aan de start vandaag in Kumtich. Dat weerspiegelde zich ook in het aanvalswerk en elke keer als er een kopgroep werd gevormd, was SVK wel met 1 of 2 renners vertegenwoordigt. Even leek het erop dat een lange vlucht met 4 waaronder Sam en Valentijn het volledige wedstrijdverhaal ging kleuren, maar toch werd in schuifjes een kopgroep van 25 renners gevormd. Vier renners van Steeds Vooraan met Sam, Valentijn, Kenny en Robby Willems zijn mee. 

Valentijn gaat in de aanval met Simon Van Roy, maar na 3 ronden worden ze terug ingelopen. Sam probeert nadien nog verschillende keren weg te geraken op de talrijke klimmetjes, maar hem wordt geen ruimte gegeven. Het is Kenny die samen met ex-prof Benjamin Gourgue en een andere renner op de juiste moment vertrekken. Ze krijgen aanvankelijk niet veel ruimte, maar het doorzettingsvermogen van deze 3 haalde de bovenhand. 
Daarachter waren het de ploegmaten die de groep onder controle hield. Enkel de winnaar van Schoten afgelopen zondag, Jeroen Das, kon nog de sprong maken. Het bleef vooraan samen zodat ze met 4 de sprint aangingen. Er stond geen maat op onze eerstejaarsbelofte (!) Kenny die hiermee zijn eerste koers in de elite en beloftencategorie wint. Proficiat!

Sam reed in de laatste ronde nog weg met een groepje van 8e en werd 9e in totaal. Valentijn zette de sprint voor de 13e plaats naar zijn hand en Robby werd ook nog mooi 20e. Steven liet de overschot van het peloton nog achter zich en werd 34e. 
We hebben onze clubnaam vandaag weer alle eer aangedaan en het nog afgemaakt ook.

Topteam SVK, the sky is the limit!

Kumtich-Tienen_17-05-2012.pdf

Fotos HIER te bekijken

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud