Collectief succes in BVB Roeselare

Roeselare BVBb_4_450x300
Op zondag 22 april stond de eerste wedstrijd voor de beker van België voor Beloften en Elite z/c op het programma. Steeds Vooraan kwam aan de start met (op foto van links naar rechts) Steven Van Herck, Sam Van De Mieroop, Valentijn Lauwers, Kenny Willems, Robby Willems en Dieter Stuyck. Heel wat jong geweld die zeker hun mannetje kunnen staan in het 195-koppige peloton.

Het parcours bestond uit een grote omloop van 103km waarin 8 hellingen verscholen zaten met nadien 7 bochtige plaatselijke ronden van 9km door het centrum van Roeselare. De koers werd extra hard gemaakt door de helse weersomstandigheden en daar werden vooral onze Dieter en Steven het slachtoffer van. 
We hadden echter nog 4 sterke ijzers in het vuur die ieder hun neus aan het venster staken. Na de Kemmelberg ontstaat een kopgroep van 7 renners. Sam en Valentijn zien het gevaar en gaan met een groepje in de tegenaanval. Na 15km achtervolgen valt het peloton hen terug op de nek en valt het stil waardoor de vogels gaan vliegen zijn. 

Iedereen waagt zijn kans, maar door de defensieve koersstijl van sommige ploegen lijkt het allemaal op niets uit te draaien. Dat is echter het moment dat een achtervolgende groep richting koplopers rijdt. Kenny en Valentijn kunnen na lang achtervolgingswerk aansluiten en komen op 40km van de finish tot op 10 seconden van de leiders. Dat is het moment waarop de verstandhouding stokt en er terug gestreden dient te worden voor plaats 7. 
In de laatste ronde kan Valentijn zich nog afscheiden van de rest en pakt die 7e plaats. Kenny wordt na een sterke wedstrijd 20e, Sam die de grote groep nog net voorblijft 47e en Robby 55e. Dit levert ons een mooie 6e plaats op in het dagploegenklassement en een 4e plaats in de ploegenrangschikking van de BVB. Valentijn bekleedt daar individueel eveneens een 4e plaats.

Een uiterst tevreden ploegleiding reed terug huiswaarts. De volgende manche voor de BVB staat, met de GP E. De Wilde, gepland op 27mei in Laarne.

RoeselareBVB22-04-2012.pdf

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud