Overwinning Valentijn Lauwers te Heverlee - Leuven

Heverlee overwinning_Valentijn_Lauwers_4_640x357
Vandaag gaan 155 renners van start in Heverlee. Dat is een wedstrijd die meetelt voor Juwelier Wim Ruelens Classics waarin na 6 wedstrijden Sam Van De Mieroop op een 3e plaats en Kenny Willems op een 6e plaats staat.

De wedstrijd vandaag wordt vooral bepaald door de stijle aankomststrook in de bekende Pakenstraat en voor de rest glooiende omloop met heel wat bochtwerk.
De eerste ronden rijdt een kopgroep van 5 renners weg met daarbij onze goed geklasseerde Kenny Willems. Ondanks het voortreffelijk afstoppingswerk van de 5 andere ploegmaten, wordt deze vlucht teniet gedaan. Direct nadien is het wel prijs. 19 renners zonderen zich af en eerstjaars Dieter Stuyck samen met Valentijn Lauwers vertegenwoordigen SVK. De voorsprong stijgt al snel boven de minuut en, "de winnaar zit vooraan".

In de laatste ronden wordt er nog serieus gekoerst waardoor nog 12 renners overschieten in de kopgroep. De sprint bergop wordt van ver ingezet en Valentijn kan vanuit een ideale positie iedereen al bij al gemakkelijk remonteren en rijdt, na de 2e plaats eerder deze week in Retie, naar zijn eerste overwinning van het seizoen.
Dieter werd met krampen 11e na een knappe wedstrijd.

Vandaag maakte Steeds Vooraan zijn naam weer helemaal waar! Hopelijk is dit de aanzet tot een mooie bloemenreeks.

Heverlee15-04-2012.pdf 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud