Interclub Nieuwelingen

Vandaag was voor de nieuwelingen van onze club hun eerste IC van het jaar. We werden in Borlo met zes renners verwacht. De volgende gasten waren geselecteerd. Onze 2 speerpunten Alfdan en Peter, outsiders Sven en Bodhy en tenslotte Sem en Robin vooral om ervaring op te doen. Zoals afgesproken waren onze renners er om 11.00 uur om na een korte briefing zich klaar te maken om te vertrekken rond 13.00 uur voor 66 km . Het zou een zware koers worden omdat de grote ronde van 24 km constant op en af ging en de wind ook een grote rol zou spelen, de dan nog 4 plaatselijke ronden (elk 10,5 km ) zouden ook niet van de poes zijn.

Na de verzet controle waren ze op van de zenuwen dan toch vertrokken. Na 2 km kregen we jammer genoeg te horen dat Sem de rol al moest lossen, met wagen nummer 13 hadden we toch een redelijk overzicht over de wedstrijd en waren we getuigen van de weerbaarheid die Sem toonde. Maar zo alleen tegen de wind is hard. Het ging snel want ook Robin en Bodhy moetsen lossen. Ook deze 2 lieten karakter zien en gaven zich niet zomaar gewonnen. Bodhy had 2 maal ketting problemen. Als we de grote ronde iets over halverwege waren moest spijtig genoeg ook Peter lossen die later zelf toegaf geen al te beste dag te hebben. Dit is natuurlijk menselijk alleen het moment was wat ongelukkig. Juist voor het ingaan van de plaatselijke ronden zagen we Sven steeds dichter komen bij onze wagen. Dit was natuurlijk geen goed teken maar na een paar aansporingen van Stef de mechanieker en mezelf reed Sven in zijn gekende stijl toch terug naar het pak, toen hij echter op 10 meter zat draaiden ze vol de wind in en brak de veer.

Nog 1 man in koers. Voor zover wij hadden kunnen volgen reed Alfdan zoals onze club naam luid STEEDS goed VOORAAN. Er waren verschillende valpartijen maar telkens werd Alfdan ervan gespaard. Tot de laatste halve ronde er weer een massale valpartij was en nu sloeg het noodlot wel toe en stak hij erbij.  2 man weg, een groep van een man of 15 erachter op 20 sec en daar achter 2 man, onze Alfdan met een andere renner de rest van het pak zat er vlak achter toen de andere renner lek reed en Alfdan alleen kwam te zitten. De  tweede groep kwam erbij en buiten de 2 vluchters kwam het grootste deel van de achtervolgers terug samen. Dan maar spurten voor de derde plaats. Normaal is dit een kolfje naar de hand van Alfdan maar na zo'n inspanning had ik er toch geen goed oog in. Alfdan deed het toch en werd knap ZESDE. Een zeer puike prestatie van Alfdan. Toch ben ik zeer tevreden over de prestatie van ELKE renner die vandaag de kleuren van de club verdedigd heeft. Ze lieten de kopjes niet hangen en reden voor wat ze waard waren. En daarvoor een dikke merci en proficiat voor elke renner. Pak die ervaring mee en probeer beter te doen op de volgende IC.
Patje de Ploegleider.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud