Tessa Zwaenepoel pakt Brons op BK veldrijden voor aspiranten

Afgelopen weekend stond het Belgisch Kampioenschap cyclocross voor aspiranten op het programma. In deze categorie verdedigde Tessa bij de meisjes de kleuren van SVK. Een verslagje van de entourage:
 
"Zondag reed Tessa in Putte bij Mechelen het B.K. veldrijden bij de aspiranten meisjes. Omdat zij de vorige vier veldritten waar ze aan deelnam allen gewonnen had, inclusief het Vlaams kampioenschap, ging zij voor velen van start als dé favoriete.
 
Alles goed voorbereid, goed getraind en verzorgd, prima verkend, materiaal in orde. Het plaatje klopte perfect, tot aan ... de start.
Van dan af bleek al gauw dat elke wedstrijd eerst dient gereden te worden.
Een wat gevaarlijke schuiver van het achterwiel al in de eerste bocht nog op de verharde weg. Een val net voor haar van iemand in de eerste bocht van het veld. Kort daarop zelf een stuurfout maken. En wat later maar nog steeds in de eerste ronde kwamen de balkjes er aan. Wat het sterke punt had moeten worden deed haar uiteindelijk helemaal de das om. Net toen zij weer haar fiets wilde opspringen werd ze, al half in de lucht hangend, hard aangereden door de latere winnares. Die had er voor gekozen de 'omleiding' (chicken run) te nemen met als gevolg dat Tessa half over haar vehikel kwam te hangen in plaats van er op!
Van toen af werd het de feiten achterna hollen.
 
Als derde eindigend op 18 seconden van de winnaar en 5 seconden van een tweede plaats was aanvankelijk een ontgoocheling. De dag had er zeker mooier uit kunnen zien. Wie echter sterk genoeg is in hoofd en benen kan kleine tegenslagen als deze vaak nog rechtzetten. Maar daarvoor is er nog wat werk aan de winkel.
IMG 1973
Foto: podium BK aspiranten meisjes 12 jaar
Voor het tweede jaar op rij werd het dus brons. Een nieuwe kans ligt misschien volgend jaar te wachten, met of zonder balkjes."
 
Spijtig van de gemiste kans, maar evenwel een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan. Een medaille wegkapen op een kampioenschap is nooit evident!

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud