Tessa Zwaenepoel Belgisch Kampioene Mountainbike

Op 29 juni 2013 stond in Paal het het Belgisch Kampioenschap MTB voor de categorie miniemen en aspiranten op het menu.
Onze 12-jarige aspirante Tessa Zwaenepoel, die begin dit jaar al Belgisch Kampioene werd op de piste, bewees haar allround-capaciteiten door op het technische parcours in Paal de tegenstand op afstand te rijden en zo verdiend haar 3e Belgische titel op zak te steken. 
 
Tessa Zwaenepoel BK MTB 2013
Podium BK MTB te Paal
 
Bericht van de thuisbasis van Tessa eind juni:
"Vorig weekend reed Tessa haar zevende mountainbike wedstrijd dit seizoen.  De eerste zes had ze allen gewonnen maar vorige week verloor ze en werd tweede.
Geen pech, niks mee gemoeid, een ander gewoon beter. Geen probleem, een goede zaak zelfs maar een wat ongelukkig moment dat twijfels bracht amper één week voor het B.K.
 
Eén dag na het afsluiten van de lagere school evenwel, werd ze in Paal gisteren Belgisch Kampioene mountainbike! Op een zwaar klimmend en technisch parcours, een kolfje naar haar hand, kon ze de wedstrijd van meet af aan controleren en won met comfortabele voorsprong.
Dat ze haar beste MTB-wedstrijd ooit reed bewijst haar plaats tussen de jongens. Met een vertrek voor de meisjes achteraan en pas enkele seconden na dat van de jongens eindigde ze op een zevende plaats in totaal.
 
We zijn zeer blij met deze titel. Na BMX en ook al dit jaar de piste, is MTB nu de derde wielerdiscipline waarin Tessa BK wordt in toch wel sterk uiteenlopende nummers.
Wat nu nog volgt weer is twee weken de moeilijke switch naar het Europees kampioenschap BMX Dessel, want dat is heel andere koek."
 
Een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan! 
 

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud