Podiumplaatsen voor onze pistiers Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer in Duitse Büttgen

Afgelopen weekend maakten Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer de verplaatsing naar het Duitse Büttgen om deel te nemen aan een 2-daagse pistemeeting. En met succes!

Sam schreef zelf een mooi verslag:

"Met het Duitse woordenboekje in de hand richting Duitsland, wedstrijd ‘fahren’ in Büttgen. Twee dagen een omnium en een ploegkoers, ik was er samen met vaste ploegkoersmaat Nick De Landtsheer en een man die net 6 UIV daagsen van Gent en Zurich had gereden. Een man in vorm dus: Gert Jan Van Immerseel, samen met Barry Markus (prof bij Vancansoleil) DE te kloppen mannen !

Het begon allemaal mooi met een temporonde als schifting richting grote finale Gert-Jan won, ik werd 2e. In de andere reeks ging ook Nick vlot door als 4e. Met 24 werd de finale gereden, voor Nick is het al snel afgelopen met matriaalpech voor Gert-Jan en mezelf begint het dan nog maar pas. Wanneer ik me wat verder achterin de groep zet gaan 3 renners in de aanval, hierbij Gert-Jan en Barry Markus. Al snel ziet het er naar uit dat ze de winstronde gaan nemen want in het peloton valt het stil. Ze nemen de winstronde en daarna bleef het tamelijk gesloten en was het vooral spurten om de punten. Ik kwam aan een totaal van 10 punten en werd 6e omdat nog een renner rondreed en een ander eveneens 10 punten pakte maar zich beter plaatste in de laatste spurt. In de afsluitende ploegkoers zijn we bij de beste 3 die steeds afscheuren van de rest, maar verder dan plaats 3 kwamen we niet. De ploegkoers werd gewonnen door Markus-Van Immerseel.

Dag 2 startte met een nummer dat zowat een jaar of 7 jaar geleden moet zijn dat ik het reed, een positieve afvalling. Ik werd 9e en plaatste me dus voor de finale net als mijn andere collega’s. Deze keer trok Nick aan het langste eind ik werd 4e met 12 punten. Geen winstrondes deze keer dus was de hoofdbezigheid puntengesprokkel. In de ploegkoers werden we dit keer 2e al moet ik zeggen dat de winnaars van de dag voordien deze keer niet stratten.

In het totale omnium werden we 3 – 4 – 5, Nick 3e, ik 4de en Gert-Jan 5e. Volgend weekend weer in Gent, hopelijk weer een mooi resultaat zodat ik met een goede vorm en moraal richting BK kan trekken."
Bron: http://samvandemieroop.blog.com/
 

Sam Van De Mieroop 3e in omnium, Ken De Fauw en Kevin Rasschaert 3e in ploegkoers

Zondag 2 december werd op de wielerpiste VWEM te Gent een meeting gehouden voor beloften en elites. De inschrijvingen liepen vlot en 25 renners spelden hun rugnummer op. Onder hen 2 rood/wit-hemden Sam Van De Mieroop en Nick De Landtsheer met 2 toekomstige SVK'ers Ken De Fauw en Kevin Rasschaert. 

Het deelnemersveld werd door zijn groot aantal in 2 reeksen opgedeeld die elks een scratch en afvalling moesten rijden. In de eerste reeks was het Ken De Fauw, vorige week nog aan het werk in de jeugdzesdaagse van Gent, die op indrukwekkende wijze zowel de scratch als de puntenkoers wist te winnen. Sam die ook in de eerste reeks startte moest niet veel onderdoen met in beide disciplines een 3e plaats. 
KenDFafvalling
(Foto: Ken De Fauw links nog in tenue van KSV Deerlijk op weg naar winst in de afvalling)

In de tweede reeks moesten Nick en Kevin de eer van de ploeg hoog houden en zij slaagden in hun opzet. Nick werd 3e in de scratch terwijl Kevin iets daarachter 5e werd en tijdens de afvalling respectievelijk 4e en 6e werden.

De finale, puntenkoers ,waarin al de besten van beide reeksen aan de start verschenen, moest beslissen wie met winst naar huis ging. Daarin kwam de regelmaat van Sam op hoog niveau naar boven zodat hij wederom als 3e finishte. Kevin ging als 6e Nick vooraf die 7e werd. Ken zat op enkele strategische momenten (voor de tussensprints) teveel ingesloten waardoor hij niet op zijn waarde geklopt werd en als 10e eindigde. 

Sam eindigt het omnium op een knappe 3e plaats, Ken 4e, Nick 5e en Kevin 8e. 

Deze resultaten werden tijdens de ploegkoers nog eens kracht bijgezet. Ken en Kevin vormden een koppel en werden met 11 punten 3e. Sam en Nick eindigden met 5 punten 5e. 

Resultaten waar de ploegleiding van begint te watertanden met het oog op seizoen 2013. Doe zo voort mannen!

Link uitslag omnium en ploegkoers

Supportersdag van beloften Kenny & Robby Willems

AFFICHE AF_389x550

Sam Van De Mieroop 3e in Wommelgem, Nick De Landtsheer 2e in Kumtich

De laatste maand van het seizoen was er een waar de beloften van Steeds Vooraan zich weer lieten opmerken.

Enkele dagen na de Tour de Guyane moest Nick De Landtsheer in een sprint met 7 nipt de duimen leggen tegen provinciaal kampioen Stijn Van Roy. 
Uitslag: Kumtich_Tienen01september.pdf

185037 488348667844504_1726739019_n_400x267


Afgelopen weekend reed onze Sam Van De Mieroop samen met Tom Vermeiren en Brian Van Goethem weg uit een ruime kopgroep. In de sprint was hij niet opgewassen tegen de snelheid van zijn kompanen zodat hij een mooie 3e plaats in beslag nam.
Uitslag: Wommelgem07oktober.pdf

334435 4668401793306_2015550659_o_400x266

Met dit resultaat begon Steeds Vooraan het seizoen met een podiumplaats en sluit het af op het podium. Daartussen besloot de beloften -en elitecategorie het jaar met een 20-tal podiumplaatsen waarvan 4 overwinningen. De prachtige 5e plaats in het ploegenklassement van de beker van België laat zien dat de ploeg een degelijk niveau haalt in de breedte en met enkele uitschieters naar volgend jaar toe mag dromen van iets meer.

Succesvolle Tour de Guyane voor SVK

Jullie hebben "Le Tour de Guyane" uit de kijk van onze renners kunnen volgen via de blog en andere informatiekanalen op het wereldwijde web. Voor een wedstrijdverslag verwijs ik jullie dus naar die informatiebronnen. 


264862 4405989508757_408992459_n_400x300_copy

Onze 6 renners en 2 begeleiders brachten het er goed vanaf. De taakverdeling binnen het team was duidelijk. De verwachtingen die we op voorhand stelden werden zo goed als allemaal ingelost met enkele geleverde prestaties die ons met het hoofd in de wolken lieten belanden. In totaal reden de renners 5 dagen rond in een leiderstrui, kwamen we meerdere uren (!) in beeld op televisie, behaalden we tientallen top-10 noteringen en eindigden met meerdere renners in de top van de verschillende eindklassementen. 

Het voornaamste was dat het voor onze renners en supporters wederom een onvergetelijke ervaring werd. Voor de sponsors en medewerkers van Steeds Vooraan is een welgemeende "dankuwel" hier dan ook volledig op zijn plaats!

Meer artikelen...

Pagina 10 van 17

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud