Sam 4e in 'Kleine Scheldeprijs' Schoten, Valentijn 3e in Retie

Sam die maandag al met de bloemen huiswaarts keerde na de koers in Rekkem, was ook in de 'kleine Scheldeprijs' in zijn thuishaven Schoten de smaakmaker van de wedstrijd. Met 227 renners stonden ze aan de start voor een wedstrijd van 110km waar de sterke wind de wedstrijdbepalende factor werd. 
Van in de eerste ronde trok een 7-tal in de aanval. Sam was alert en sloot zijn wagonnetje aan. In het peloton hadden de ploegmakkers snel door dat het zijn dag kon worden en probeerden de grote hoop af te stoppen. De voorsprong steeg tot een kleine minuut en enkel een ander groepje van 8 renners kan de sprong naar voor nog maken.
 
In de laatste ronde komt het peloton nog gevaarlijk dichtbij en de kopgroep splitst in 2. Sam was 1 van de weinige vroege vluchters die zich in het eerste deel wist te handhaven. In een langerekte sprint op de beroemde Churchilllaan werd Sam nipt geklopt voor de 3e plaats, 4e dus. Een heel mooi resultaat, wel met een zuur randje omdat het podium zo dichtbij was.
Valentijn kwam nog als 22e over de meet gebold en de andere SVK'ers volgden niet veel verder.
 
Op The Cyclingsite werd nog een mooi interview van Sam gepubliceerd: Interview The Cyclingsite met Sam
 
Sam sprint schoten
 
 
 
 
In Retie kwamen op maandag 6 SVK'ers aan de start om 120km af te haspelen op een rondje waar de wind welig tierde. Valentijn tekende als enige present in de vroege, doch beslissende ontsnapping van 26 renners. De wedstrijd wordt zowel in het peloton, als in de kopgroep volledig uit elkaar gereden en Valentijn handhaaft zich goed voorin. In de sprint voor de overwinning wordt hij op enkele lengtes 3e. 
Tom De Feyter reed de wedstrijd uit in een achtervolgend groepje op de 31e plaats. De andere renners van SVK zaten iets verderop.
Valentijn 3e Retie
 

Sam wint zijn eerste wedstrijd in Rekkem

Sam Van de Mieroop stond samen met zijn vast trainingsmaatje en ploegmaat Nick De Landtsheer aan de start in het West-Vlaamse Rekkem-Paradijs. Een mooiere plaats kan je niet vinden om  op een paasmaandag van start te gaan en als een kopgroep van 11 renners het hazepad kiezen, zijn Nick en Sam bij de pinken.
Het komt tot een sprint waarin Sam de snelste is en de bloemen mee naar huis mag nemen. Nick werd ook nog sterk 4e zodat Steeds Vooraan zijn naam vandaag helemaal waar maakt! 
 
Met de 'kleine Scheldeprijs' in Schoten staat voor Sam aanstaande woensdag een thuiswedstrijd op het programma die hij met rood heeft aangeduid. Nu hij in de 'winning mood' aan de start zal staan, moet hij tot mooie dingen in staat zijn!
 
De fiere ploegleiding is alvast heel trots op Sam die wij als voorbeeld zien voor alle andere renners!
 
539145 10151543568703841 307850386 n
 
 
Verslag op the cyclingsite: www.cyclingsite.be/samvdmwintinrekkem

Valentijn Lauwers wint in Wetteren

Aan de start van de wedstrijd in Wetteren stonden 240 renners. In dit pak zaten 7 steeds vooraaners die zich een voor een lieten opvallen. Eerst was het Valentijn die na 25km met 15 anderen de kat de bel aanbond. Ze bleven weg tot half koers, maar door een gebrekkige samenwerking werden ze ingelopen. Nadien ging Sam even voorop rijden met een plaatselijke renner, maar ook zij waren na een ronde eraan voor de moeite.
 
Serieuzer werd het toen Sam en Valentijn in volle finale achter eenzame koploper Sander Goddaert aangingen en al snel de kop overnamen. Het ging heel hard en Valentijn schoot uiteindelijk nog alleen over. Op 1,5km van de meet nadert het peloton heel dicht en een Michiel Dieleman kan de sprong nog maken. In het peloton zijn het de ploegmaten die voorbeeldig de controle behouden en alle andere counterpogingen de nek toewringen.
 
De sprint wordt van ver ingezet en Valentijn haalt het met een volle fietslengte op zijn kompaan. In het peloton weet Geoffrey zich nog als 7e te plaatsen, Sam als 16e en Benny Verbeke, in zijn eerste wedstrijd bij de beloften, mooi 38e. 
 
Overwinning Wetteren
 
Tijdens de wintermaanden is er duidelijk niet stil gezeten door onze renners en dat stemt een fiere ploegleiding zeer tevreden!
Up to the next, interclub Mol-Sluis!
 
 

Pauwel Verhulst wint clubkampioenschap Junioren

Met het clubkampioenschap in "eigen" Kontich - Waarloos stond de eerste wedstrijd van het seizoen stond afgelopen weekend op het programma. Bij de junioren scheurde zich al snel een kopgroep af met Pauwel Verhulst en Janic Vluymans van SVK. Deze laatste moest de eerste laten gaan vanwege een spierblessure zodat Pauwel voor de moeilijke opgeve stond om het alleen af te werken.
 
Hij toonde zich tijdens het verdere verloop van de wedstrijd echter oppermachtig en maakte het met lengten verschil af in de sprint. Een mooie overwinning die hem meteen ook de titel van clubkampioen oplevert! 
 
De sprint van het achtervolgend groepje werd ook nog gewonnen door Sven Van Laer voor Frederic Mintjens, allemaal SVK'rs. 
Deze resultaten zijn veelbelovend voor de komende wedstrijden!
 
Winst Pauwel CK
 
 

Zilver op BK ploegenachtervolging

Onze pisteploeg met Ken De Fauw, Kevin Rasschaert, Nick De Landtsheer en Sam Van De Mieroop heeft een prachtige zilveren medaille behaald op het Belgisch Kampioenschap ploegenachtervolging. Daarmee sluiten ze een succesvol pisteseizoen met een absolute topprestatie af.
Proficiat mannen!

BK Ploegenachtervolging_LDSL1989B© MEGAFOTO


BK PLOEGENACHTERVOLGING_ELITE_en_U23_LDSL2019© MEGAFOTO


Meer artikelen...

Pagina 9 van 17

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud