Pauwel Verhulst behaalt tweede zege in Zwijndrecht

Onze junior Pauwel Verhulst die het jaar al winnend begon in eigen Kontich, liet op Hemelvaartsdag zijn 2e overwinning van het seizoen optekenen in Zwijndrecht. Na een sterke ploegprestatie ging hij er op enkele ronden van het einde aan de haal met een andere renner.
 
Mede door het voortreffelijk afstoppingswerk van de ploegmakkers bleven ze het peloton voor en hij maakte het met overmacht af in de sprint. Uitslag Zwijndrecht
Proficiat aan het succesteam!
 
pauwelVerhulst
 
(Foto: Sharon Van Linter)
 

2e plaats voor Valentijn na sterke ploegprestatie in Niel

In Niel scheen het zonnetje en de wind was de grote afwezige bij de inschrijving! Door het beperkt aantal koersen vandaag tekenden maar liefst 201 renners het wedstrijdblad. Daaronder een hele resem Steeds Vooraaners en het kleurde al snel rood/wit in de schermutselingen. 
Als halverwege wedstrijd een gevaarlijke kopgroep van 10 wegrijdt, is niemand van de ploeg vertegenwoordigt. SVK neemt haar verantwoordelijkheid en zet zich op kop van het peloton om het gaatje te dichten. Na een lange strijd wordt de kopgroep op twee ronden van het einde bij de lurven gevat. 
 
In de laatste ronde is het Valentijn die achter een duo van Ovyta springt. Het tempo ligt niet hoog genoeg en hij demarreert weg achter de rug van de ploegmakkers. Eentje daarvan kan aanpikken en neemt, volgens de regels van de ploegtactiek, niet meer over. In het peloton zijn het de ploegmaten die de boel onder controle proberen houden en daar vrij goed in slagen. 
 
In de sprint voor de overwinning wordt Valentijnop de licht hellende aankomst ruim geklopt door Joachim Vanreyten die zijn eerste zege van het seizoen boekt. Een fractie later plaatst Sam zich mooi als 5e en Benny als 8e van het peloton, goed voor een 7e en 10e plaats. De andere SVK'ers volgen niet veel later.
920674 249425238536626 1414207529 o
 
(foto van Mario Stalmans)
 
Een mooie wedstrijd waarin de ploeg haar waarde bevestigt en laat zien dat de uitslagen van de afgelopen weken geen toevalstreffers zijn!
 
 
 
 

Valentijn 2e na slijtageslag in Kalken-Laarne

In Kalken kwamen 146 renners aan de start voor 120km koers verdeeld over 20 rondjes met elke keer een flinke kasseistrook. Spek naar de bek van 2 steeds vooraaners, Kevin Rasschaert en Valentijn Lauwers. 
 
Tegenslag was er al in de eerste ronde voor onze eerstejaars Kevin die af te rekenen kreeg met een lekke band. Hij moest er vandaag noodgedwongen een kruis over maken zodat Valentijn de eer van de ploeg hoog diende houden. 
 
Zo gezegd zo gedaan, want als een groep van 30 renners zich half koers afscheurt van het uitgedunde peloton, sluit hij zijn wagonnetje net op tijd aan. Met nog 8 ronden te gaan gaat hij er alleen vandoor en na een 5-tal km krijgt hij het gezelschap van 10 andere renners. Zij vormen de uiteindelijke kopgroep en krijgen nog versterking van 4 renners. 
Met 15 naar de meet is iets teveel van het goede zodat Valentijn een aanval countert en Davy Descheemaker in het zog meekrijgt. Ze nemen net voldoende voorsprong en sprinten om de zege. Daarin haalt Davy het duidelijk voor onze SVK'er. 
Wederom de bevestiging dat zijn conditie top is! 
906735 4853554738841 1252737932 o 2

Valentijn Lauwers zegeviert in Zelzate

Op de eerste echte lentedag van het jaar kwamen 106 renners aan de start in Zelzate. Ken De Fauw, Valentijn Lauwers en eerstejaars belofte Kevin Rasschaert verdedigden de kleuren van Steeds Vooraan.
 
Er werd snel gestart en de aanvalspogingen volgden elkaar in sneltempo op. Onze jongens staken meermaals hun neus aan het venster en als in de 5e van 22e af te leggen ronden een kopgroep van 16 wegrijdt, is Valentijn vertegenwoordigt. Als snel stijgt de voorsprong boven de minuut zodat het peloton uitgeteld wordt voor de overwinning. 
 
Vooraan begint de finale op 4 ronden van het einde. Desondanks valt de definitieve beslissing pas in de laatste ronde wanneer 3 renners ervandoor gaan. Valentijn kan de sprong naar de leiders nog net maken en zij mogen uitmaken wie met de bloemen huiswaarts keert.
Valentijn zet als eerste de sprint in en wint met ruim verschil voor Thomas Bracke en Kevin Verwaest. De andere SVK'ers Ken en Kevin kwamen in het peloton binnen en reden als extra training nog met de fiets naar huis. 
 
Voor Valentijn is het de 2e zege van seizoen!
 
130414-kvwKoers1.JPG.h380.JPG.568
® KOEN VAN WAESBERGHe
 

Sam Van de Mieroop 3e in Pittem

Eén SVK'er heeft zijn doorbraak deze week helemaal gemaakt. Als een renner over een heel seizoen deze uitslagen laat optekenen, dan mag hij bij de top gerekend worden. Laat staan ze in 1 week te behalen!
 
Op maandag stond Sam in Rekkem voor het eerst ooit op het hoogste schavotje, in eigen Schoten werd het net geen podium met een 4e plaats en vandaag stond in Pittem een beloftenwedstrijd op het programma.
 
Samen met ploegmaat Nick De Landstheer gaf hij er van bij de start serieus van katoen. Als Sam met 5 voorop geraakt, dikt de groep de volgende ronden aan tot een ruime kopgroep van 25 renners.
In de finale reed hij weer met een 6-tal weg. In de slotkilometer zit hij in de tang van 2 renners uit de opleidingsploeg van OPQS en moet zijn sprint te vroeg inzetten en wordt zo 3e.
 
Weer een prachtige podiumplaats waar met wat meer meeval zelfs meer in zat. Proficiat en doe zo verder!
 
904667 10151404587786033 2421417 o
 

Meer artikelen...

Pagina 8 van 17

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud