Tessa gelauwerd in Brasschaat

Tessa In Brasschaat werd Tessa gelauwerd op de gewoontegetrouwe kampioenenhuldiging van de gemeente.
 
 'Naar jaarlijkse traditie' gaat voor haar in dit geval echt wel op. Het was reeds de 6de keer op rij,  onafgebroken sinds 2008. "En met een 8ste plaats op het WK BMX op 5-jarige leeftijd had het zelfs nog een  jaartje vroeger gekund maar toen wisten we nog niet van het bestaan hiervan af. Zelf ben ik immers nooit  bepaald in aanmerking gekomen voor dergelijke vieringen", lacht papa Chris.
 
 Deze keer werd het terug iets meer dan alleen maar het ophalen van een trofeetje. Tessa behoorde tot 1  van de 4 genomineerden voor de uiteindelijke 'Trofee voor beloftevolle jongere' maar werd helaas niet  verkozen. Die eer viel te beurt aan de Belgische kampioen veldlopen bij de cadetten jongens. Tessa wist  deze trofee al wel eens te winnen in 2009 en schreef daar toen zelfs een heus stukje Brasschaatse geschiedenis mee als jongste winnaar ooit. Een record dat niet vlug zal gebroken worden. Dit had misschien weer gekund want het is nogmaar de vraag of een jongere er ooit al eens in geslaagd is deze trofee 2 x te winnen. Met winstkansen slechts om de 4 jaar en dit tot de leeftijd van 17 is dit niet zo evident. Maar het bleef dus bij een nominatie. Voor volgend jaar is haar kandidatuur echter nu alweer verzekerd!
 
Hopelijk brengt dit geen al te grote verwachtingen mee voor later. 'Het moet allemaal nog beginnen als het ooit al begint', weten ze samen daar thuis in Brasschaat heel nuchter.
 
De plechtigheid gebeurde opnieuw in aanwezigheid en onder het goedkeurend oog van bestuurslid Willy Van Hove die er ook een traditie van schijnt te willen maken. Hopelijk mag dit nog lang doorgaan!

Hattrick voor SVK in openingsweekend

Afgelopen weekend stonden in Wiekevorst de clubkampioenschappen op het programma. De wielerploegen Dijlespurters, Heist Zuiderkempen, RABC en Steeds Vooraan mobiliseerden alle renners om te strijden voor de titel van clubkampioen. 
Met de wedstrijden voor Nieuwelingen, Junioren en Beloften/Elites/Masters stonden in totaal 3 wedstrijden op het programma. 
Vooraf werd al druk gespeculeerd over de conditie van de renners en de SVK'ers hadden deze winter duidelijk niet stil gezeten. 
 
Bij de nieuwelingen domineerde Steeds Vooraan het wedstrijdbeeld van start tot finish. Michael Delbaen was outstanding en won voor een andere steeds vooraaner Stef Amelinckx zodat we al meteen goud en zilver in onze rangen hadden.
 
De junioren animeerden de koers met vele ontsnappingspogingen, maar reden een opmerkelijk slimme wedstrijd en het was Peter Bulcke die het uiteindelijk in de sprint met duidelijk verschil haalde van ploegmaat Frederic Mintjens. 
 
Peter wint CK
Peter Bulcke wint voor Frederic Mintjens (foto met dank aan Staf Kempenaers)
 
De lat werd door onze jeugd heel hoog gelegd. Zo wisten de Beloften en Elites wat hen te doen stond. Winnen! Een fel bevochten wedstrijd eindigde andermaal op een sprint waarin Valentijn Lauwers het laken naar zich toe trok. 
1939654 611481852253348 1198693098 o
Valentijn Lauwers wint bij de beloften/elites (foto met dank aan Staf Kempenaers)
 
Het wielerseizoen is met een score van 3 op 3 geweldig op gang geschoten. Dit is ongetwijfeld de voorbode voor een prachtig 2014. Proficiat aan alle renners voor de geweldige prestaties!
 

Ploegvoorstelling seizoen 2014

Groot en klein was paraat op zondag 16 februari voor de Ploegvoorstelling bij onze gastheer TOYOTA Garage Willy, Duffelsesteenweg 144 te 2550 Kontich.

Na het verdelen van de nieuwe kleding en de nodige formaliteiten was het tijd voor de persfoto´s van de verschillende ploegen en de individuele Kampioenen.

Ploegfoto 2014

Nadien volgde er een kort interview (ze dienden nog een training van 160km af te werken) met Valentijn Lauwers, .Sam Van de Mieroop en Gerben Peersman over de verwachtingen voor het nieuwe seizoen

Gerben is na 5 jaar onderbreking wegens studies, terug om er samen met de anderen een mooi seizoen van te maken.

Nieuw was, dat dit alles in aanwezigheid gebeurde van alle sponsors, zodat die ook eens “hun” renners (89 in totaal)in vol ornaat konden zien.

Hierna konden de sponsors en aanwezige pers genieten van een lunch, met tussen de soep en de pattaten door een panelgesprek met Freddy Helsen (ex-pistier & ex-bonscoach) François Aernouts en Frans Mintjens (ex-wielrenners).

En dan blijkt dat we nog steeds veel kunnen leren van deze “oude” krakken.

Op 23 februari gaat het Wielerseizoen dan écht van start met het Clubkampioenschap, en hopelijk zijn we dan vertrokken voor een fantastisch jaar!

 

Tessa Zwaenepoel Vlaams Kampioene Piste

Eind januari stonden op de piste te Gent de Vlaamse Kampioenschappen voor aspiranten op het programma. Bij de 13-jarigen kwam Tessa Zwaenepoel als favoriete aan de start. 
Een verslagje van de meeting:
"Voorgaande meeting diende Tessa nog een flinke valpartij te ervaren met gelukkig slechts schaafwonden tot gevolg. Deze keer was er te Gent een meer 'happy end' weggelegd voor haar. Na het debacle van vorig jaar tijdens het Vlaams Kampioenschap piste (laattijdig opgemerkte foutieve uitslag) werd Tessa deze keer, niet zonder enig revanche gevoel, met glans de Vlaamse titel toegekend bij de meisjes 13 jaar.
IMG 2082
Na eerder twee maal in BMX en ook huidig kampioene veldrijden te zijn , werd dit dus al haar vierde Vlaamse kampioenstitel."
 
Tessa is een groot voorbeeld voor alle andere jongeren en daar mogen we heel trots op zijn. Proficiat!

Tessa Zwaenepoel pakt Brons op BK veldrijden voor aspiranten

Afgelopen weekend stond het Belgisch Kampioenschap cyclocross voor aspiranten op het programma. In deze categorie verdedigde Tessa bij de meisjes de kleuren van SVK. Een verslagje van de entourage:
 
"Zondag reed Tessa in Putte bij Mechelen het B.K. veldrijden bij de aspiranten meisjes. Omdat zij de vorige vier veldritten waar ze aan deelnam allen gewonnen had, inclusief het Vlaams kampioenschap, ging zij voor velen van start als dé favoriete.
 
Alles goed voorbereid, goed getraind en verzorgd, prima verkend, materiaal in orde. Het plaatje klopte perfect, tot aan ... de start.
Van dan af bleek al gauw dat elke wedstrijd eerst dient gereden te worden.
Een wat gevaarlijke schuiver van het achterwiel al in de eerste bocht nog op de verharde weg. Een val net voor haar van iemand in de eerste bocht van het veld. Kort daarop zelf een stuurfout maken. En wat later maar nog steeds in de eerste ronde kwamen de balkjes er aan. Wat het sterke punt had moeten worden deed haar uiteindelijk helemaal de das om. Net toen zij weer haar fiets wilde opspringen werd ze, al half in de lucht hangend, hard aangereden door de latere winnares. Die had er voor gekozen de 'omleiding' (chicken run) te nemen met als gevolg dat Tessa half over haar vehikel kwam te hangen in plaats van er op!
Van toen af werd het de feiten achterna hollen.
 
Als derde eindigend op 18 seconden van de winnaar en 5 seconden van een tweede plaats was aanvankelijk een ontgoocheling. De dag had er zeker mooier uit kunnen zien. Wie echter sterk genoeg is in hoofd en benen kan kleine tegenslagen als deze vaak nog rechtzetten. Maar daarvoor is er nog wat werk aan de winkel.
IMG 1973
Foto: podium BK aspiranten meisjes 12 jaar
Voor het tweede jaar op rij werd het dus brons. Een nieuwe kans ligt misschien volgend jaar te wachten, met of zonder balkjes."
 
Spijtig van de gemiste kans, maar evenwel een dikke proficiat van heel Steeds Vooraan. Een medaille wegkapen op een kampioenschap is nooit evident!

Meer artikelen...

Pagina 5 van 17

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Kalender

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

          logo_provant            kontichleeft            wbv            Logokbwb            uci             weblabel goud